Boardroomsessie

Strategisch

Duur­zame inzet­baar­heid

Duurzame inzetbaarheid van mensen is essentieel voor elke organisatie om te overleven. Zeker in deze tijd van krapte op de arbeidsmarkt, maar ook in andere tijden, want duurzaamheid gaat over werkplezier, het vinden en binden van talenten en mensen die passen bij jouw organisatie en andersom. En dat is altijd relevant als je goed werkgeverschap hoog in het vaandel hebt staan.

In dit strategisch event ligt de nadruk op de relatie werkgever-werknemer en de duurzame inzetbaarheid van mensen. Wat houdt dat in, wat kun je doen? Of, om te spreken met Hans Borstlap: “Bij wat voor een soort organisatie willen wij werken?”

Voor:

iedereen

Datum:

donderdag 23 februari 2023

Locatie:

Cool Theater, Heerhugowaard

Tijd:

13:30 – 17:00 uur, inloop vanaf 13:00

Toegang:

€ 49,95 (gratis voor partners)

Programma Duurzame inzetbaarheid

13:00 – Inloop

13:30 – Programma

  • Opening door Linne van Straten, directeur Huis van het Werk
  • Hans Borstlap over duurzame inzetbaarheid
  • Wijnand de Jong over generatiemanagement
  • Irene Tol over psychische gezondheid, werk en arbeidspotentieel
  • Afsluiting door Linne van Straten

17:00 uur – Netwerkborrel

“Behoud en ontwikkel je authenticiteit. Ga op zoek naar waar je kracht is en ontwikkel je. Denk niet dat je alles kan!”

Hans Borstlap

Voorzitter van de commissie Borstlap

Keynotes

Hans Borstlap over duurzame inzetbaarheid

Hans Borstlap is oud topambtenaar, Lid van de Raad van State en voorzitter van de commissie Borstlap die in 2020 een spraakmakend rapport uitbracht over de toekomst van de arbeidsmarkt: ‘In wat voor land willen wij werken’? Het rapport vormt nu de belangrijkste basis voor arbeidsmarktbeleid van het nieuwe kabinet. Hans neemt met ons de betekenis en consequenties van het rapport door voor de arbeidsmarkt in onze regio Noord-Holland Noord.

Wijnand de Jong over generatiemanagement
Talks van Wijnand de Jong zijn interactieve lezingen over generaties, waarbij hij zijn kennis deelt over generaties op heel toegankelijke, positieve en doelgerichte manier. Zodat deelnemers, en hun organisaties, beter kunnen omgaan met hun actuele topics. Zoals: het leiden en begeleiden van de jongste generaties, het vinden & binden van talent, duurzame inzetbaarheid en meer in het algemeen werkplezier, efficiëntie en effectiviteit.

Irene Tol over psychische gezondheid, werk en arbeidspotentieel
Irene Tol is Adviseur werkgeversdiensten voor Servicepunt Psychische Gezondheid en Werk bij UWV Werkbedrijf en komt vertellen over psychische gezondheid en werk. Haar verhaal is een inspiratiebron voor werkgevers. Hoe kun je het onbenut arbeidspotentieel van mensen met een psychische kwetsbaarheid zinvol inzetten, mede gezien de krapte op de arbeidsmarkt.

Wat houdt psychische kwetsbaarheid in en wat is stigma? Hoe kan je een medewerker hierin de juiste ondersteuning bieden en waarom is werk juist zo belangrijk?  En welke stappen kan een werkgever zetten om preventief iets te doen aan ziekteverzuim door werkstress?

Linne van Straten, directeur Huis van het Werk

Huis van het Werk is een HR-netwerkorganisatie voor en van werkgevers, directies en HR-professionals in de kop van Noord-Holland. Het gemeenschappelijke doel is bevordering van duurzaam werkgeverschap. Wat kan Huis van het Werk voor u betekenen? Linne legt het graag uit.

Spreker

Hans Borstlap is is oud topambtenaar, Lid van de Raad van State en voorzitter van de commissie Borstlap die in 2020 een spraakmakend rapport uitbracht over de toekomst van de arbeidsmarkt: ‘In wat voor land willen wij werken’?

Spreker

Wijnand de Jong: “Ik help mensen te begrijpen hoe generaties van elkaar verschillen en hoe die verschillen juist voordelen opleveren. Hoe de verschillen helpen, om beter te kunnen werken en samenwerken. Met meer plezier, betrokkenheid en effectiviteit.”

Spreker

Irene Tol, Adviseur werkgeversdiensten voor Servicepunt Psychische Gezondheid en Werk bij UWV Werkbedrijf sinds 1 april 2021. Daarvoor heeft zijn meer dan 10 jaar gewerkt als adviseur bij het WerkgeversServicepunt Zaanstreek-Waterland. 

Aan­melden voor Strategisch Duur­zame inzet­baar­heid

Huis van het Werk maakt gebruik van EventBrite om je aan te melden voor events. Partners van Huis van het Werk bestellen hun ticket kosteloos met de promotiecode voor hun bedrijf. Ben je nog geen partner, maar wel geïnteresseerd in dit strategisch event? Vraag dan de kortingscode aan.

De Strategisch events van Huis van het Werk

3x per jaar organiseert Huis van het Werk een strategisch HR event voor directies en HR-professionals werkzaam bij ondernemingen, overheid en onderwijs en verdere geïnteresseerden. Inspiratie, kennis op doen en netwerken met andere werkgevers uit Noord-Holland(-Noord) is het doel van deze middag. 

Aanko­mende Strategisch events

Strategisch HR Event: Duurzame inzetbaarheid Strategisch event Duurzame inzetbaarheidDonderdag 23 februari 2023Heerhugowaard, Cool TheaterMeer informatie

Afgelopen Strategisch events

Strategisch HR leven Lang Ontwikkelen Leven Lang OntwikkelenDonderdag 10 november 2022HeerhugowaardMeer informatie