Boardroomsessie

SLIM-program­ma Persoon­lijk Ontwikkel­plan

Werk aan je eigen ontwik­keling en haal meer plezier uit je werk

Mensen die regelmatig blijven leren hebben gemiddeld meer plezier in hun werk. Ze presteren beter, voelen zich gezonder en kijken met vertrouwen naar de toekomst en hun carrière. Daarom is het SLIM-programma Persoonlijk Ontwikkelplan voor heel veel werknemers een goed plan.

Werken en leren tegelijk

Mensen die regelmatig blijven leren hebben gemiddeld meer plezier in hun werk. Ze presteren beter, voelen zich gezonder en kijken met vertrouwen naar de toekomst en hun carrière. Daarom is LLO, Levenlang Leren en Ontwikkelen, voor heel veel werknemers een goed plan.

Maar het roept ook meteen allerlei vragen op. Wat moet je dan precies leren? En hoe combineer je leren met je werk? Moet dat in de avonduren, wie betaalt de studiekosten?

Helemaal op maat van jou

Met het SLIM-programma hoef je je hierover geen zorgen te maken. Het programma past bij jou, je leert tijdens je werktijden en het is helemaal gratis, omdat jouw werkgever partner is van Huis van het Werk en profiteert van de SLIM-subidie.

Dat maakt het SLIM-programma ideaal voor werknemers van onze partners en relaties die willen werken aan hun ontwikkeling, hun leervermogen, loopbaan en toekomst.

Duur­zame inzet­baar­heid, loop­baan­ontwik­keling en werken aan leer­ver­mogen

Zijn bovenstaande begrippen nog vaag voor jou? Of ken je ze wel, maar heb je nog geen idee wat ze voor jou betekenen en hoe je zelf stappen hierin kunt zetten? Dan nodigen wij jou uit om deel te nemen aan ons SLIM-programma.

We nemen je mee in duurzame inzetbaarheid en je leert wat dit voor jou betekent. We kijken naar je eigen ontwikkeling en hoe je hier zelf mee aan de slag kunt. Je ontdekt hoe je op je werk kunt leren en hoe belangrijk het is om te blijven leren!

In het SLIM-programma volg je eerst 3 workshops over duurzame inzetbaarheid, loopbaanontwikkeling en leervermogen. Je doet dat met een kleine, vaste groep deelnemers, zodat je elkaar kunt helpen en stimuleren. Daarnaast is er een vaste begeleider waar je altijd bij terecht kunt voor vragen en hulp.
De vierde workshop heet de ontwikkelexpeditie. Dat is een speciale workshop met een thema dat je met elkaar kiest.

‘Indrukwekkend. En al snel heel vertrouwd’

Annelous Moen

HSE-coördinator

Van tevoren denk je ‘dat moet ik nog zien’, maar nu ben ik er heel blij mee.

Rayan

Logistiek medewerker

Je leert een hoop en het is nog gezellig ook!

Evelien

Klantenservice

Het SLIM-pro­gramma Per­soon­lijk Ont­wik­kel­plan in het kort

4 workshops van een dagdeel, om de 2 weken. De exacte data en tijden vind je op het aanmeldformulier lager op deze pagina.

LocatieInholland Academy – Bergerweg 200 Alkmaar.

Workshop 1:
Wendbaarheid en duurzame inzetbaarheid

Na deze workshop:

 • Weet je waarom wendbaarheid en Leven Lang Ontwikkelen (LLO) zo belangrijk is
 • Ga je aan de slag met jouw eigen duurzame inzetbaarheid
 • Heb je inzicht in ontwikkelingen in jouw werk.
Workshop 2:
Loopbaanontwikkeling

Na deze workshop:

 • Heb je inzicht in jouw kwaliteiten en vaardigheden
 • Wat geeft jou energie en wat kost energie en waarom dit belangrijk is om te weten
 • Weet je hoe je zelf aan de slag kunt met jouw eigen ontwikkeling en loopbaan
Workshop 3:
Werken aan leervermogen

Na deze workshop:

 • Weet je hoe je kunt leren op jouw werk
 • Weet je waarom het belangrijk is om aan de slag te gaan met jouw leervermogen
 • Weet ik welke manier van leren het beste bij mij past
Workshop 4:
Ontwikkelingsexpeditie

Na deze workshop:

 • Ben ik klaar voor een volgende stap op mijn werk. Ik weet wat ik wil en kan
 • Weet ik (beter) wat ik wil, hoe mijn loopbaan eruitziet
Na iedere workshop

Na iedere workshop ga je met een gerichte opdracht terug naar de werkvloer om zo je eerste stappen in duurzame inzetbaarheid, ontwikkeling en leervermogen te zetten. Er is volop ruimte om te sparren met andere deelnemers en hierdoor nieuwe inzichten te krijgen.

Samen­werkings­partners en organi­satie

De organisatie van het SLIM-programma is in handen van de samenwerkingspartners van Morgen SLIM werken in NHN: Huis van het Werk verzorgt de planning en de uitnodigingen. Inholland, Horizon College en STAN Partners verzorgen de inhoud van het programma en de begeleiders. Het SLIM-programma maakt deel uit van de Huis van het Werk Academie.

Koste­loze deel­name

Jouw deelname aan het SLIM-programma wordt volledig betaald uit het SLIM subsidietraject van de Rijksoverheid. Dat betekent voor jou gratis leren en groeien in je werk!

En als het tegenvalt of je kunt er uiteindelijk niets mee, hoef je de kosten ook niet terug te betalen. We willen gewoon graag dat je (weer) gaat leren en daar passen geen ‘boetes’ of addertjes onder het gras bij.