‘Indrukwekkend. En al snel heel vertrouwd’

Annelous Moen, deelnemer aan het LLO-programma, Leven Lang Ontwikkelen, van Huis van het Werk.

SLIM programma Huis van het Werk

Annelous hoorde pas een dag voor de start van het LLO-programma van haar werkgever dat ze hieraan zou deelnemen. “Dat was dus snel schakelen. Ik wist dat het 4x om de 2 weken een middag was, verder had ik geen verwachtingen. Maar het idee dat je gaat nadenken over je werk, je ontwikkeling, daar stond ik zeker voor open. Eerder heb ik een burn-out gehad, niet door mijn werk overigens, en dan leer je ook al om je heen te kijken. Je gaat nadenken, hoe sta ik in het leven, waar ben ik tevreden over, wat wil ik nog doen. Dat soort vragen en reflectie op jezelf. Het LLO-programma geeft je dan precies de juiste duwtjes in de goede richting.

Fijne, open sfeer om te groeien

“Bij de eerste sessie dacht ik nog wel ‘waar gaat dit naartoe’? Maar bij de tweede sessie werd alles al snel duidelijk. Niet dat LLO je de antwoorden aanreikt, maar dat moet ook niet, vind ik. De antwoorden bedenk jezelf, LLO helpt je erbij met allerlei tools om dingen in het juiste perspectief te zien. ‘Hoe zou ik kunnen veranderen?’ LLO geeft je de handreiking om dit zelf op te pakken. De samenstelling van de groep hielp hier ook bij, verschillende mensen van verschillende bedrijven verruimen je geest en denkkader. En het zorgde ook voor een fijne, vertrouwde sfeer, waar je je kunt uiten. Heleen, die het programma begeleidde en er alle 4x bij was, droeg daar zeker aan bij. Een erg prettige vrouw die ook de tijd nam voor een persoonlijk onderonsje.”

Klaar voor de volgende stap

“De opzet van 4 workshops in 8 weken vind ik heel goed. Je hebt dan voldoende tijd om tussendoor over een aantal zaken na te denken en je, mentaal, voor te bereiden op de volgende sessie. Ik geloof zeker dat deze opzet de effectiviteit van LLO vergroot. Het is uiteraard eerst even aftasten, maar al snel was iedereen heel open en voelde het heel vertrouwd. Je leert echt van de inzichten van anderen en hoe iedereen anders tegen dingen aankijkt. Je begrijpt, ik ben heel positief over het LLO-programma van Huis van het Werk. Een cijfer geven is altijd lastig, maar als ik zeg ‘Indrukwekkend’, zegt dat waarschijnlijk meer dan voldoende. Dus zit je met vragen over jezelf, over je persoonlijke ontwikkeling, wil je weten wat jou energie kost en oplevert, volg dan zeker het LLO-programma. Dan ben je klaar voor je volgende stappen!”

“LLO helpt je met allerlei tools om dingen in het juiste perspectief te zien.”

Annelous Moen

Het LLO-pro­gramma Per­soon­lijk Ont­wik­kel­plan in het kort

4 workshops van een dagdeel, om de 2 weken van 09:00 – 13:00 uur of van 13:00 – 17:00 uur. Locatie: Inholland Academy – Bergerweg 200 Alkmaar.

  • Workshop 1 – Wendbaarheid en duurzame inzetbaarheid
  • Workshop 2 – Loopbaanontwikkeling
  • Workshop 3 – Werken aan leervermogen
  • Workshop 4 – Ontwikkelingsexpeditie
Na iedere workshop

Na iedere workshop ga je met een gerichte opdracht terug naar de werkvloer om zo je eerste stappen in duurzame inzetbaarheid, ontwikkeling en leervermogen te zetten. Er is volop ruimte om te sparren met andere deelnemers en hierdoor nieuwe inzichten te krijgen.

Koste­loze deel­name door SLIM-subsidie

Jouw deelname aan het LLO-programma wordt volledig betaald uit het SLIM subsidietraject van de Rijksoverheid. Dat betekent voor jou gratis leren en groeien in je werk! En als het tegenvalt of je kunt er uiteindelijk niets mee, hoef je de kosten ook niet terug te betalen. We willen gewoon graag dat je (weer) gaat leren en daar passen geen ‘boetes’ of addertjes onder het gras bij.

Heb je een vraag? Laat het ons weten!

Naam(Vereist)
Aanmelden voor de nieuwsbrief