Huis van het Werk

Huis van het Werk is dé HR-netwerkorganisatie die informeert, verbindt, inspireert en kennis deelt.

Voor en door mkb-werkgevers in Noord-Holland Noord

 

Huis van het Werk helpt werkgevers in Noord-Holland Noord een antwoord te vinden op strategische HR-thema’s, vragen en uitdagingen, zoals de krapte op de arbeidsmarkt, en optimaal te profiteren van allerlei subsidieregelingen.

We zijn een zelfstandige stichting van regionale werkgevers, opgericht om de samenwerking op de arbeidsmarkt tussen onderwijs, overheid en bedrijfsleven verder te verbeteren. Want een gezamenlijke aanpak van de HR-uitdagingen binnen de regio is altijd effectiever dan losse initiatieven.

Huis van het Werk neemt hierin het voortouw namens inmiddels meer dan 70 partners uit de regio. Sluit je ook aan en maak NHN een regio waar mensen graag willen en blijven werken.

Agenda HR-events 2023

Huis van het Werk organiseert jaarlijks meer dan 30 events over uiteenlopende HR-onderwerpen als de arbeidsmarkt, Leven Lang Ontwikkelen, vitaliteit, duurzame inzetbaarheid van werknemers en strategische HR-vraagstukken. Onze doelgroep bestaat uit ondernemers, directies en HR-professionals, werkzaam in het bedrijfsleven, het onderwijs en de overheid in de regio Noord-Holland Noord.

HR Kennissessie: Datagedreven HR en HR analytics HR KennissessieDatagedreven HR en HR analyticsDinsdag 10 september 2024Ten Westen, AlkmaarMeer informatie
HR KennissessieHR Arbeidsrecht Training voor HR-ProfessionalsDinsdag 24 september 2024Zakenstation HeerhugowaardMeer informatie
Match & MeetMatch & MeetDonderdag 3 oktober 2024Locatie volgtMeer informatie
10 jaar Huis van het Werk Thema event10- jarig jubileumfeest Huis van het WerkDonderdag 10 oktober 2024 Cultuurkoepel, HeilooMeer informatie

Arbeids­mark­tscan 2022. Kansen voor het mkb.

“Hoe kunnen werkgevers in de regio Noord-Holland Noord zich voorbereiden op de toekomstige arbeidsmarkt?” Deze vraag staat centraal in de arbeidsmarktscan die Huis van het Werk in 2022 heeft laten uitvoeren. Met dit onderzoek maken we inzichtelijk welke veranderingen nodig zijn voor de toekomstige arbeidsmarkt en hoe werkgevers hierop kunnen anticiperen. Bijvoorbeeld door te investeren in een leercultuur en loopbaanontwikkeling.

Arbeidsmarktscan cover

Word ook partner van Huis van het Werk en versterk de regio­nale arbeids­markt

Wat maakt Huis van het Werk onderschei­dend?

Netwerken, Samenwerken en Kennisdelen

Vanuit de drie pijlers netwerken, samenwerken en kennisdelen proberen wij alle partijen uit het bedrijfsleven, onderwijs en overheid, de triple helix, bij elkaar te brengen en met elkaar te bouwen aan een gezonde arbeidsmarkt. Er zijn heel veel initiatieven en subsidies. Wij brengen die bij elkaar voor een maximale opbrengst voor alle betrokkenen.

Spreek­buis voor gezamen­lijke belangen

Huis van het Werk vervult een brugfunctie tussen overheid, MKB en organisaties in onze regio. We zijn daarmee ook de spreekbuis voor gezamenlijke belangen richting landelijke organisaties en subsidieregelingen. Door onze actieve en pragmatische houding zijn we steeds aantrekkelijker om mee in contact te treden en je als werkgever bij ons te sluiten als partner. 

Aanspreek­punt voor directies/MT en HR

Wij richten ons primair op de tandem directie/MT en HR, zodat niemand het wiel opnieuw hoeft uit te vinden, maar altijd bij ons terecht kan voor de laatste kennis en inzichten die direct bijdragen aan een florerende arbeidsmarkt. We praten in de regio met alle partijen, zoals RPA NHN en Horizon College, over (strategische) HR-vraagstukken. Onze visie en activiteiten zijn een welkome aanvulling voor andere organisaties en werkgevers.

De taal van ondernemers

Wij nemen veel zorgen van werkgevers over en helpen hen helder naar de toekomst te kijken en in te spelen op HR-ontwikkelingen in de regio. Wij helpen werkgevers en HR-professionals met HR-issues voor behoud en werving van personeel. We spreken de taal van d eondernemer en begrijpen waar die naar op zoek is.

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Naam