Arbeidsmarkt Noord-Holland Noord in kaart

Vraag de scan op en verbeter je positie op de arbeidsmarkt in jouw regio

Hoe voorkomen we het vertrek van talenten uit onze regio? Hoe krijgen en behouden we het juiste talent voor werkgevers? En hoe benutten we het volledige potentieel van al onze (toekomstige) werknemers? De scan Arbeidsmarkt Noord-Holland Noord helpt je op weg.

Op deze en andere HR-gerelateerde vragen en uitdagingen helpt Huis van het Werk werkgevers in Noord-Holland-Noord een antwoord te vinden. In de scan Arbeidsmarkt Noord-Holland Noord 2022-2023 brengen we alle aspecten in kaart. Een prachtige en waardevolle  rapportage waarop we samen met u verder kunnen werken aan een persoonlijk organisatie-ontwikkelplan en een persoonlijk ontwikkelplan voor uw werknemers.

Arbeidsmarktscan cover

Duurzaam ondernemerschap en Leven Lang Ontwikkelen

Huis van het Werk spreekt dagelijks ondernemers die worstelen met thema’s op het gebied van duurzaam ondernemerschap en gelukkig zien steeds meer ondernemers hier ook het belang van in. Leven Lang Ontwikkelen in een positieve leercultuur binnen het bedrijf waar je werkt is een belangrijke schakel en het begin van de oplossing voor het goed functioneren van werknemers en  organisaties in de toekomst.

Arbeidsmarkt Noord-Holland Noord in transitie

In de scan komen alle relevante onderwerpen aan de orde voor werkgevers die serieus aan de slag willen met strategische HR-vraagstukken rondom duurzaam werkgeverschap, werving en behoud van werknemers, Leven Lang Ontwikkelen en een positieve leercultuur. Onderwerpen zijn:

 1. De huidige arbeidsmarkt in Noord-Holland Noord
 2. De Toekomstige arbeidsmarkt
 3. Leercultuur
 4. Behoeften van werkgevers
 5. Behoeften van werknemers
 6. Belemmeringen
 7. Oplossingen

Voor onze regio is vooral van belang de uitstroom uit het onderwijs in relatie tot de actuele vacatures en het forensisme van arbeidskapitaal naar Groot-Amsterdam. Er is een pendelsaldo van -63.000 in Noord-Holland Noord en dat merken we natuurlijk direct. Met de inzichten uit de scan en de activiteiten van Huis van het Werk kunnen we gezamenlijk voor een omslag zorgen.

De scan Arbeidsmarkt Noord-Holland Noord is tot stand gekomen in samenwerking met H&S Adviesgroep en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

“3 op de 4 werknemers denkt actief na over de toekomstige arbeidsmarkt, maar minder dan de helft hiervan heeft een beeld van wat hen te wachten staat.”

Uit Scan Arbeidsmarkt Noord-Holland Noord

Wat kan Huis van het Werk doen?

Onze primaire focus is de arbeidsmarkt in Noord-Holland Noord. Hoe voorkomen we leegloop van bedrijven en het vertrek van talenten uit onze regio? Hoe krijgen en behouden we het juiste talent voor werkgevers? En hoe benutten we het volledige potentieel van al onze (toekomstige) werknemers?

Om hierin een leidende rol te kunnen spelen en te blijven spelen hebben wij een uitgebreid programma opgezet voor onze partners (middelgrote werkgevers met 50-250 werknemers) en voeren wij intensief overleg met werkgevers, onderwijs en overheid in de regio. Onze activiteiten zijn veelzijdig:

 • Strategische HR-events
 • Boardroomsessies voor directies en MT
 • Kennissessies en Intervisiesessies voor HR-professionals
 • Leveranciersoverleg met HR-bedrijven in de regio
 • Huis van het Werk Academie (opleidingsprogramma’s)
 • Meet & Greet bedrijfsbezoeken
 • Broodje van het Huis kennismakingslunches
 • Zomer- en winterborrel

Word ook partner van Huis van het Werk

Wij nemen in de regio een eigen, onafhankelijke positie in als initiator, inspirator, verbinder, kennisdeler en promotor. Als zelfstandige stichting zonder winstoogmerk kunnen wij onafhankelijk organiseren en adviseren. We vertegenwoordigen werkgevers bij alle relevante (regionale) organisaties en subsidieverstrekkers. We faciliteren bij subsidieaanvragen, organiseren events voor kennisdeling (professionalisering HR) en netwerken (samen staan we sterker).

Een gezamenlijke aanpak van de HR-uitdagingen binnen de regio is effectiever dan losse initiatieven. Word daarom ook partner van Huis van het Werk en bouw met elkaar aan een aantrekkelijke arbeidsmarkt waar mensen willen werken en willen blijven.

Interesse in de volledige scan Arbeidsmarkt Noord-Holland Noord?

Laat je gegevens achter en wij sturen het rapport direct toe. We zijn ook erg nieuwsgierig naar jouw ervaringen op de arbeidsmarkt in NHN. We nodigen je graag uit om kennis te maken en kennis te delen.

Je naam(Vereist)