AL 10 jaar dé verbinder van regio Noord-Holland Noord

Stichting Huis van het Werk is een Human Resources (HR) netwerkorganisatie in de regio Noord-Holland Noord. Huis van het Werk werd tien jaar geleden opgericht met het doel om talenten te behouden in de regio. Manager Lucinda Beemster en officemanager Arienne van Stek vertellen over de idealen en de kracht van de organisatie.

Manager Lucinda Beemster en officemanager Arienne van Stek

“Toen de stichting werd opgericht, was er, in tegenstelling tot nu, geen krapte op de arbeidsmarkt”, vertelt Arienne. “De oprichters zagen dikwijls dat mensen na een reorganisatie ontslagen werden en in de regio geen werk meer konden vinden. Zij vertrokken naar de randstad, met al hun talenten en kwaliteiten. Zonde vonden de oprichters. Zij droomden van goede contacten tussen bedrijven, zodat zij kennis konden delen en mensen aan elkaar konden aanbevelen. Heel idealistisch en dat is Huis van het Werk nog steeds, ook nu de arbeidsmarkt er heel anders uitziet. We zijn niet commercieel ingesteld, verbinding is onze grootste drijfveer.”

Unieke events

Stichting Huis van het Werk is een netwerkorganisatie met ongeveer tachtig partners; bedrijven, onderwijs- en overheidsinstellingen in de regio met meer dan 25 medewerkers. “We organiseren ongeveer dertig bijeenkomsten per jaar om te inspireren, informeren, kennis te delen en te verbinden”, vertelt Lucinda. “We stimuleren interactie tussen de aanwezigen en er komen HR-experts aan het woord die aan ons verbonden zijn. Ook nodigen we externe sprekers uit die hun kennis en ervaring delen. We lopen voorop met onze thema’s, zoals nu de leercultuur. Hierdoor ontstaan unieke en waardevolle events.”

Leercultuur

“We organiseren bijeenkomsten over onderwerpen die aan een overkoepelend thema hangen”, vertelt Lucinda. “De afgelopen twee jaar stonden in het teken van leren en ontwikkelen. Wij pleiten ervoor dat medewerkers zich continue ontwikkelen. We hebben onderzoek laten doen waaruit blijkt dat wanneer medewerkers bliven leren, verzuimcijfers lager zijn, medewerkerstevredenheid hoger is en verloop lager is. Bewustwording bij HR en directie is ontzettend belangrijk. Nu we dat hebben bereikt, gaan we dieper in op het onderwerp met inspiratie, methodieken en praktische tips waarmee organisaties zelf kunnen werken aan een gezonde leercultuur.” Arienne vertelt verder: “Als je HR wilt veranderen, dan is er medewerking nodig van de directie. Daarom organiseren we ook bijeenkomsten voor directies, op strategisch niveau. Waarin zowel de kosten als de baten aan bod komen.”

De Noordkop vergrijst het snelst

Uit de arbeidsmarktscan die Huis van het Werk heeft laten doen, blijkt dat er vanuit de Noordkop zon 130.000 mensen dagelijks naar Amsterdam afreizen om te werken. Dit in combinatie met het feit dat Noord-Holland Noord landelijk gezien het snelst vergrijst, maakt dat HR-afdelingen in beweging moeten komen. “Met zoveel mooie bedrijven en vacatures in de regio is het moeilijk te begrijpen dat mensen liever kiezen voor een baan verderop, waarvoor ze ook nog in de file moeten staan”, zegt Arienne. “Als we dat willen veranderen, moeten we met 2’n allen wel vertellen wat de regio te bieden heeft. Talenten aantrekken en vasthouden is daarom het hoofdonderwerp van ons volgende thema-event op 11 juni. Wil jij weten hoe we jong talent naar onze regio kunnen halen én behouden? Zet dan de datum van ons aankomende thema-event in je agenda, want dit wil je niet missen! Meld je aan via onze website. De uitwisseling van deze kennis en ervaring is zo belangrijk. Veel HR-afdelingen bestaan uit slechts één persoon. Voor hen zijn de bijeenkomsten van onschatbare waarde. Ze kunnen sparren, hoeven het wiel niet opnieuw uit te vinden en gaan vol inspiratie weer terug naar het bedrijf waar ze werken.”

10-jarig jubileum

Uiteraard viert Huis van het Werk dit fantastische 10-jarig jubileum met een event. Een uitbundig event in de vorm van een HR Circus in de Cultuurkoepel in Heiloo. Lucinda en Arienne kijken uit naar inspirerende woorden van diverse sprekers, een heerlijk diner en als afsluiter een groot feest. Tijdens het event wordt er ook vooruitgeblikt want Huis van het Werk zit vol mooie plannen.

Groeien naar honderd partners

bijvoorbeeld, om nog meer kennis te delen en verbinding te maken. Daarom doen zij graag de volgende oproep: Heb je of werk je bij een bedrijf in de regio Noord-Holland Noord met meer dan 25 medewerkers, kun je hulp en inspiratie gebruiken op het gebied van HR en wil je exclusief toegang tot het netwerk, de bijeenkomsten, de kennis en de onderzoeken?
Bel dan naar 072 2340433 of mail naar info@huisvanhetwerk.nl.

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Naam