huis van het werk

oktober, 2019

Gezond werken tussen de groente

HR-directeur Marit Besseling.

Van opleiding in huis tot automatisering van zwaar werk: foodgigant Vezet in Warmenhuizen doet er alles aan om mensen tevreden en gezond aan het werk te hebben én te houden.

Een zak roerbakgroente, een bakje voorgesneden fruit of een kant-en-klare maaltijdsalade: we hebben allemaal wel iets van Vezet in onze koelkast liggen. Koninklijke Vezet BV uit Warmenhuizen is namelijk dé marktleider in verse groente- en fruitproducten. ‘Hier in de omgeving is Vezet een begrip’, vertelt HR-directeur Marit Besseling. ‘Met zo’n 900 vaste medewerkers en een flexpool van zo’n 800 – veelal parttime werkende – mensen, zorgen we voor veel werkgelegenheid in de regio. Die binding en verantwoordelijkheid voelen we ook als bedrijf. Daarom investeren we veel in de organisatie en onze mensen, en werken we bijvoorbeeld nauw samen met lokale telers.’

Uitdaging van vers

Vezet werkt met kort houdbare producten: de groenten en fruit die ’s ochtends vroeg geleverd worden, moeten einde dag gewassen, gesneden en gemengd door kunnen naar de supermarkten. Besseling: ‘Dat vraagt om strak werken, maar ook om flexibiliteit. Zo kan door een onverwacht hevige hagelbui de aanlevering van een grondstof ineens stagneren. Dan moet je snel kunnen schakelen.’

Gezond aan het werk

Medewerkers gezond aan het werk houden is ook voor Vezet een cruciale uitdaging. ‘Dat doen we op verschillende manieren’, vertelt Besseling. ‘Zwaar werk proberen we zoveel mogelijk te automatiseren. Daarnaast experimenteren we met innovaties zoals het exoskelet, dat mensen kan ondersteunen bij belastende bewegingen of houdingen. Heeft iemand toch gezondheidsklachten, dan regelen we zo snel mogelijk de juiste hulp.’ Duurzame inzetbaarheid staat los van leeftijd, vindt Besseling. ‘Ook iemand aan het begin van zijn loopbaan wil je breed inzetbaar houden. Per werknemer kijken we wat nodig is. Soms is dat een opleiding, soms iets simpels als een aangepast werkrooster.’

Eigen academy

Nog een opvallend initiatief is de eigen Vezet Academy, in samenwerking met het Clusius College. Besseling: ‘Daar kunnen onze medewerkers een mbo 2 of andere opleiding doen. Eén dag in de week naar school, de rest learning on the job. Ook zijn we onderdeel van het samenwerkingsverband NH Food. Het doel is om de agri-foodopleidingen in de regio beter te laten aansluiten bij het bedrijfsleven. Daar heeft de hele sector baat bij.’ «

Vezet is partner van Huis van het Werk. vezet.nl

© 2019 Huis van het Werk.
Concept en realisatie: Storytelling20
25.
All rights reserved.