Boardroomsessie

Meet & Greet

Meet & Greet voor HR-professionals bij ABC Huis, 2 februari 2023

Meet & Greet. Kijken hoe je partner van Huis van het Werk het doet, van elkaar leren en daarna gezellig lunchen. Dat was de opzet en dat was ook precies wat de eerste Meet & Greet opleverde. Erna Winters, directeur van het ABC Huis in Alkmaar, onthaalde ons op een boeiend verhaal over een organisatie met 17 vestigingen, 200 medewerkers in vaste dienst, 300 vrijwilligers en ook nog eens 80 zzp’ers en ontving ons daarna in de bibliotheek voor een uitstekende lunch.

Verslag van de 1e Meet & Greet bijeenkomst van Huis van het Werk.

Voor:

HR-professionals

Datum:

donderdag 2 februari 2023

Locatie:

ABC Huis in Alkmaar

Tijd:

12:00 – 14:00 uur

Toegang:

Exclusief en kosteloos voor partners

“Voordoen, samen doen en zelf doen”

In haar presentatie van zo’n drie kwartier legde Erna uit hoe zij de zaken aanpakken, de rol die zij vervullen in de maatschappij in aansluiting op de speerpunten van de gemeente, haar 5 kerntaken, de waarden die zij nastreven (gelijkwaardig, energiek en lerend) en hoe zij dit allemaal willen bereiken. Het doel: samen met de inwoners bouwen aan de eigen ontwikkeling en ontplooiing ter vergroting van maatschappelijk welzijn. ABC Huis is van het voordoen, samen doen en zelf doen! Dus als buurman ABN AMRO niet-digitaalvaardige klanten doorstuurt, zorg ABC Huis dat ze een online formulier wel kunnen invullen.

 

Kansen voor het bedrijfsleven

De bijeenkomst met 15 deelnemers (het maximum) leverde al veel stof tot uitwisseling van ideeën en  inspiratie op. Wat blijkt, legio bedrijven uit de regio kunnen meedoen en bijdragen aan de doelstellingen van ABC Huis, vaak zonder dat ze er zelf erg in hebben. Zo kan ABC Huis op het gebied van digitale veiligheid, taalontwikkeling en mediawijsheid veel betekenen voor mensen en werknemers die een achterstand hebben en daar vaak niet voor uit durven te komen. Deze kansen liggen er voor bedrijven en organisaties:

  • Ondersteuning bij subsidieaanvragen voor taaltrajecten, voorbeeld Espeq en WNK
  • Spreekuren voor minder digivaardigen in vestigingen
  • Walk en Talk bijeenkomsten, gericht op werkzoekenden
  • Online cursussen gericht op persoonlijke ontwikkeling
  • Samenwerking rondom kunst en cultuur als inspiratie

ABC Huis helpt mensen op weg met campagnes, kleinschalige evenementen, vele online cursussen, muziekonderwijs, taalmaatjes, huiswerkbegeleiding, opvang van asielzoekers en vluchtelingen, financiering van en kortingen op allerlei zaken en nog veel meer. Duidelijk dat de aanwezigen zelf ook direct allerlei kansen zagen en daar tijdens de lunch in de bibliotheek nog enthousiast over door spraken.

 

ABC Huis

ABC staat voor de A van Artiance (kunst en creativiteit), de B van Bibliotheek en de C van Cultuur. Haar ‘missie’ spreekt voor zich: “Wij dromen van een maatschappij waarin iedereen zich een volwaardig lid van de samenleving voelt door zich een leven lang te blijven ontwikkelen, individueel, als groep en als samenleving. We stimuleren, faciliteren en ondersteunen inwoners om mee te doen en bij te dragen aan de kennis- en informatiesamenleving.” En dat in één huis, één ontmoetingsplek voor iedereen, oud en jong.

 

“Een maatschappij waarin iedereen zich een volwaardig lid van de samenleving voelt.”

Volgende Meet & Greet

Al met al een zeer geslaagde aftrap van Meet & Greet. Dit smaakt naar meer. Dat komt goed uit, want dinsdag 18 april staat de volgende Meet & Greet op de agenda. Partner en locatie volgen binnenkort! Wil je zelf een Meet & Greet organiseren? Laat het ons weten.

Heb je interesse in een Meet & Greet, maar ben je nog geen partner? Sluit je aan en werk mee aan een florerende regio.

Meet & Greet voor HR-professionals

Onze Meet & Greet voor HR-professionals zijn netwerkbijeenkomsten en bedrijfsbezoeken in een! We ontmoeten elkaar bij een partner van Huis van het Werk waar we een presentatie en een rondleiding krijgen en we met elkaar discussiëren over actuele HR-thema’s. Voor iedere HR-professional die graag zijn netwerk uitbreidt en kennis wil opdoen en delen met gelijkgestemde HR-professionals uit de regio.

Partners van Huis van het Werk bestellen hun ticket kosteloos met de promotiecode voor hun bedrijf. Wil je als partner een introducée meenemen? Vraag dan een code met 50% korting aan.

Aankomende Meet & Greet

Hoekstra OpleidingenDinsdag 31 oktober 2023AlkmaarMeer informatie
Pall Medistad / Cytiva B.V.Dinsdag 12 december 2023Nijverheidsweg 1 MedemblikMeer informatie

Afgelopen Meet & Greet

Nazomer-BBQ 2023Donderdag 14 september 2023HeerhugowaardMeer informatie