huis van het werk

april, 2020

‘We houden ons hoofd koel’

Wendy Vega HR-manager Demaco Noord-Scharwoude

Dit jaar bestaat het familiebedrijf Demaco uit Noord-Scharwoude – waar alles draait om cryogene (koude) techniek – 60 jaar. De geplande feestelijkheden gaan helaas niet door voor de 115 werknemers. HR-manager Wendy Vega vertelt wat voor impact de crisis nog meer heeft.

Hoe gaat het met Demaco na weken van corona-ellende? ‘Wij werken wereldwijd; 85 procent van onze aanvragen komt uit Europa, Amerika, Rusland en Azië. Met klanten uit de farmacie, aerospace-, automotive- en voedingsmiddelenindustrie. Wij zijn gespecialiseerd in cryogene techniek en houden ons bezig met extreem lage temperaturen, waarbij we vloeibare industriële gassen als koelmiddel gebruiken. Het eerste kwartaal ging prima, maar vanaf begin april loopt de aanvragenstroom en ook het werk terug. We maken fors minder directe uren. Ook onze materialen – veel komt uit Frankrijk en Duitsland – zijn niet of nauwelijks leverbaar. Maar doordat onze inkopers daar begin maart al goed op anticipeerden, kunnen we nog iedere dag door.” Zijn jullie bezorgd over de toekomst? ‘Het gekke is dat het alle kanten op kan gaan, veel scenario’s zijn denkbaar. Continu zijn we druk in overleg over de toekomst van Demaco. Hoe verloopt de crisis verder? Wat betekent dit voor onze intake en omzet? We zitten nu al in een dip, maar hoe diep wordt die? Het meest realistische scenario is dat de kosten straks beduidend hoger zijn dan de opbrengsten. Om dan gezond de crisis door te komen moeten we bijvoorbeeld investeringen verminderen, extra letten op onkosten en voorlopig afscheid nemen van gewaardeerde inleners. Voorlopig maken we al gebruik van de geboden belastingmaatregelen en haken we aan bij de NOW-regeling. Maar bovenal houden we ons hoofd koel! We anticiperen waar nodig en blijven vooral pragmatisch.’ Hoe raakt het jou als HR-manager? ‘Qua HR-gerelateerde zaken ligt Werving & Selectie helemaal stil, net als de meeste opleidingen en trainingen. Mijn rol als MT-lid is wel intensiever nu, er is veel vaker overleg. Ook de communicatie naar onze mensen toe is geïntensiveerd. Inmiddels zijn er tien corona-memo’s de deur uit. Ik begin m’n collega’s wel te missen hoor. Vooral de gezelligheid, de snelle overlegjes tussendoor en de grappen en grollen. Fijn is het wel dat mijn collega en ik nu volop tijd hebben voor het digitaliseren van de personeelsdossiers. Ja, zo heeft elk nadeel ook z’n voordeel!’ « demaco.nl

In deze bizarre coronacrisistijd vraagt Huis van het Werk aan directie en HR-managers hoe het met hen en hun organisatie gaat. Is het (nog) business as usual of juist dagelijks improviseren om overeind te blijven?

© 2020 Huis van het Werk. Concept en realisatie: Storytelling2025. All rights reserved.

image