huis van het werk

mei, 2020

‘2020 het jaar van de verandering?!’

Timo de Regt Directeur STAN Partners Zaandam

Voor de uitzendbranche verloopt de huidige coronatijd grillig en onvoorspelbaar. Waar bedrijf X schreeuwt om personeel, moet bedrijf Y juist inkrimpen. Voor PDZ Uitzendbureau is dat af en toe even zoeken. Algemeen directeur Timo de Regt van Stan Partners (130 werknemers) – waar PDZ onder valt – over flexibilisering, veiligheid en het delen van personeel.

Hoe gaat het met PDZ tijdens de intelligente lockdown? ‘In de eerste weken bleef onze omzet stabiel, maar inmiddels is die met 25 procent gedaald. We merken dat de vacature-instroom begint af te nemen. Maar ik maak me geen zorgen, we zijn een gezond gefinancierd bedrijf. Waar ik me weleens druk over maak, is hoe we verder in de toekomst met deze situatie omgaan. Iedereen denkt na over de next steps. Ondernemers wachten niet af, dat past niet bij ze. Ondertussen kijken we allemaal naar de spelregels om veilig samen te werken. Ook onze uitzendkrachten waren in het begin zoekende naar wat wel en niet veilig was in hun werk. Door die onzekerheid en onwetendheid kregen we veel ziekmeldingen. Maar na een rondje bellen bleek het vaak mee te vallen. Contact maken en houden, dingen benoemen – dat is nu ontzettend belangrijk. Niet alleen naar onze uitzendkrachten toe, maar ook richting onze eigen mensen.’ Hebben jullie veel aanpassingen moeten doen? ‘In de eerste twee weken was het best even hectisch en vooral zaak dat onze 130 werknemers thuis snel aan de slag konden. Hun contact met de uitzendkrachten en werkgevers verliep ineens alleen maar online. Intakegesprekken gingen via videoverbinding en er waren even geen rondleidingen en evaluatiegesprekken. Het blijft gek. Tegelijkertijd veranderde de samenwerking met onze klanten. Waar in de zorg, de foodsector en bij de pakketdiensten de mensen niet aan te slepen waren, stond bij de ander het werk ineens on hold. Veel uitzendkrachten moesten we daardoor herplaatsten in de regio. Door die over- en ondercapaciteit is ons platform Personeeldeler.nl in een versnelling geraakt. Alles draait nu om flexibiliteit. Wanneer een werkgever te veel of te weinig personeel heeft, kan hij dat aangeven. Zo matchen wij vraag en aanbod in de regio.’ Is jullie rol als uitzendbureau aan het veranderen? ‘We vangen nog steeds de pieken op en we blijven mensen bemiddelen. Maar mede door deze crisis zie je nog duidelijker dat de huidige economie vraagt om andere, flexibelere manieren van samenwerken. Denk aan intersectoraal samenwerken, of zelfs een contract met een arbeidsregio in plaats van met één werkgever. Hoewel de huidige regelgeving het er niet makkelijker op maakt, kijken we misschien later wel terug op 2020 als het jaar van de verandering!’ «

STAN Partners is partner van Huis van het Werk. stan.nl

In deze bizarre coronacrisistijd vraagt Huis van het Werk aan directie en HR-managers hoe het met hen en hun organisatie gaat. Is het (nog) business as usual of juist dagelijks improviseren om overeind te blijven?

© 2020 Huis van het Werk. Concept en realisatie: Storytelling2025. All rights reserved.

image