huis van het werk

oktober, 2018

Meer Kans Op Werk

‘Met een diploma kunnen mensen het hele jaar aan het werk. Herenbos zorgde voor het opleiden van kandidaten in de groensector zodat zij als aankomend hovenier voor hoveniers- en groenbedrijven het hele jaar door inzetbaar zijn, met baangarantie.’ Yvonne Haisma, senior Intercedent Herenbos werving & selectie in Schagen.

Dankzij het sectorplan Meer Kans Op Werk, Intersectorale Mobiliteit in Noord-Holland Noord, kregen 157 mensen een kans (weer) mee te doen op de arbeidsmarkt en vonden twintig werkgevers nieuwe werknemers. In de special Meer Kans Op Werk zijn de verhalen gebundeld ter gelegenheid van de afronding van dit sectorplan. Een initiatief van Huis van het Werk.

Werkgevers, opleiders en overheden hebben twee jaar lang keihard gewerkt aan nieuwe manieren van samenwerken. Daarmee creëerden zij tot nu toe ongekende mogelijkheden en toepassingen voor de arbeidsmarkt in Noord-Holland Noord. In een tijd waarin een nijpend tekort aan mensen heerst, is dat een resultaat waar we trots op kunnen zijn. In deze special ‘Meer kans op werk’ deelt Huis van het Werk de successen en ervaringen van het sectorplan. We vertellen de verhalen van werkgevers, opleiders en kandidaten en laten hiermee de kracht zien van samenwerken en kennis delen. Op deze manier willen we alle werkgevers in de regio inspireren om mee te denken en mee te doen met Huis van het Werk. Wij bedanken alle betrokkenen die hebben meegewerkt aan dit prachtige resultaat voor Noord-Holland Noord. Alles in het belang van de regio! «


CIJFERS

• 20 werkgevers zijn ingestapt in dit plan.

• 100% van de geslaagden heeft een jaar lang een baangarantie bij een nieuwe werkgever

• 2/1 is de m/v-verhouding bij de kandidaten

• 621K is de investering van werkgevers in dit sectorplan

• 64 is de leeftijd van de oudste kandidaat

• Transport en Zorg zijn de sectoren met de meeste geslaagde kandidaten (51 in totaal)


2022 Huis van het Werk Concept en realisatie: Storytelling2025

image