100 NHN-werkgevers bij People Analytics

Huis van het Werk Strategisch op donderdag 28 november 2019 was een succes met sprekers als Linda Vos van PwC, Kees-Jan Verstraten van Tata Steel, Jeffrey Snel van PostNL en Het gesprek van Willeke Meijer en HR-manager Jolanda Steunenberg van Robidus uit Zaandam.

Tijdens de bijeenkomst werd duidelijk hoe belangrijk het is dat HR met People Analytics een serieuze businesspartner voor de organisatie moet gaan worden. Een paar tips die de NHN-werkgevers kregen om te starten met People Analytics waren onder andere:

  1. wat gaat er al langere tijd niet goed en heeft het een HR-component?
  2. begin met kleine stapjes en ga voorzichtig om met je data
  3. wees nieuwsgierig naar tools
  4. maak het niet te ingewikkeld
  5. zoek verbinding met finance en directie
  6. realiseer door middel van data nieuwe inzichten

‘Ondanks de huidige situatie bij Tata Steel was hij er. Een ongelooflijke inspirator!’ Kees-Jan Verstraten van Tata Steel.

’Wat een kennis en ervaring’ Linda Vos van PwC.

‘Een kort, eerlijk en open interview’. Willeke Meijer in gesprek met HR-manager Jolanda Steunenberg van Robidus uit Zaandam.

‘Procesmatig zeer sterk!‘ Jeffrey Snel van PostNL.

Uit een poll tijdens de bijeenkomst kwamen de volgende cijfers:

  • 74% van de aanwezigen neemt nu vaak een beslissing op grond van gevoel en ervaring. > Niet op grond van feiten en cijfers
  • 40% van de aanwezigen geeft aan dat zijn/haar advies vanuit HR nog niet voldoende wordt meegenomen in de bedrijfsvoering. > De rol en positie van HR wordt nog niet bij alle organisaties op waarde geschat. Meer data en analyse helpt HR.
  • 50% verwacht dat er nog niet voldoende draagvlak is voor People Analytics. > People Analytics is nog nieuw en onbekend bij organisaties, hier ligt nog een uitdaging.

Bedankt NHN-werkgevers voor jullie aanwezigheid!

Tot 27 februari 2020 bij Huis van het Werk Strategisch met als thema Bedrijfscultuur met sprekers als IKEA, Van der Laan uit Zwaag en Horizon College uit Alkmaar.

Voor de partners van Huis van het Werk: tot 12 december bij Huis van het Werk Meet & Match bij JAR-opleidingen in Alkmaar. «

fotografie: Suzanne Dubbeldam

© 2020 Huis van het Werk. Concept en realisatie: Storytelling2025. All rights reserved.

image