huis van het werk programma

Ondersteuning en activatie

Bedrijven en hun werknemers worden dankzij het FIT-programma, fit voor de toekomst

Duurzame inzetbaarheid staat hoog op de agenda in veel bedrijven. Maar het is zo’n breed begrip – hoe pakt u dat eigenlijk op? En hoe houdt u de kosten voor activiteiten beheersbaar?

Programma’s

Soms is een uitdaging te groot om alleen aan te pakken. Dan is het goed om de handen ineen te slaan en met het regionale netwerk een oplossing te zoeken. Huis van een Werk speelt een belangrijke rol in langlopende programma’s gericht op specifieke uitdagingen in de regio. Huis van het Werk is betrokken bij de inventarisatie en analyse van de probleemstelling en het formuleren van een passende activatie. Ook de aanvraag en administratie van cofinanciering behoort tot het takenpakket. Zo neemt Huis van het Werk partners veel werk uit handen en kunnen zij zich volledig richten op deelname aan het programma.

FIT, Langer, leuker en gezonder werken

Van 2019 tot 2021 liep het programma FIT, gericht op langer, gezonder en leuker werken. Doel was om de voordelen van activiteiten rondom duurzame inzetbaarheid onder de aandacht van werkgevers te brengen. Uiteindelijk werden bedrijven en hun werknemers dankzij dit programma fit voor de toekomst. Bedrijven konden deelnemen aan een pilot van circa een jaar. Huis van het Werk was betrokken bij de opzet en coördinatie van het programma. Hiervoor was cofinanciering beschikbaar van circa 1 miljoen euro, en deden 12 werkgevers (3.065 werknemers) mee aan dit programma. Huis van het Werk zorgde voor de aanvraag, realisatie en administratie.

Meer Kans op Werk

Van 2016 tot 2018 liep het programma Meer Kans op Werk, gericht op doorstroming van kandidaten naar groeisectoren en betere samenwerking tussen bedrijven om dit te bevorderen. De deelnemende 20 bedrijven konden aanspraak maken op cofinanciering van activiteiten, die in totaal 1,2 miljoen euro bedroeg. Gedurende het programma hebben 157 kandidaten een nieuwe functie gevonden in de regio.

Programma’s en initiatieven

Van een festival om studenten en werkgevers aan elkaar te koppelen, tot deelname aan het Taalakkoord: Huis van het Werk ontplooit naast de vaste activiteiten uiteenlopende programma’s en initiatieven om samenwerking en kennisdeling van en met ondernemers, mkb-ers en werkgevers te stimuleren. Een overzicht van alle programma’s en initiatieven vindt u op deze website. «

PDZ Uitzendbureau selecteerde kandidaten, waarna Hoekstra Opleidingen hun leervermogen testte in de praktijk. Bij GP Groot gingen ze gelijk mee op de kraakpersauto als bijrijder, terwijl ze daarnaast hun chauffeursopleiding deden. Na het behalen van het rijbewijs kwamen de 42 chauffeurs bij GP Groot in dienst om naast een ervaren kracht verder te leren. Mede mogelijk gemaakt door Meer Kans op Werk van Huis van het Werk.

Dennis Meijers (links), operationeel manager bij GP Groot, en Rob Buwalda, commercieel manager van PDZ Uitzendbureau, beiden uit Alkmaar.

Doe mee met FIT Wilt u ook uw organisatie fit voor de toekomst maken? Doe mee met het FIT-programma. Neem contact op met Renate Ooms, e-mail: info@huisvanhetwerk.nl of telefoon: 06 - 250 140 38.

2022 Huis van het Werk Concept en realisatie: Storytelling2025

image